torsdag 22 november 2012

HistoryPin

Jag fick ett tips från Jesper om HistoryPin, en karttjänst där du kan lägga in egna bilder med historisk koppling. Vi arbetar just nu med Enhörnas historia och har varit på besök på skolmuseet i Överenhörna.  När vi i klassen hade läst om skolorna i Enhörna förr i tiden la vi upp bilder på gamla Vallaskolan och från skolmuseet och skrev en kort text till varje bild om skolorna. Det var ett roligt sätt att repetera det vi hade läst.

Det finns massor med bilder i HistoryPin och du kan söka på årtal, platser eller specifika sökord. Det finns också möjlighet att jämföra foton med hur det ser ut idag, t ex om du tittar på bilder från Gamla Stan. HistoryPin är ett lättanvänt program med många möjligheter. Det du måste tänka på är att det inte går att använda å, ä och ö i texterna eftersom det "bara" finns en engelsk version.


2 kommentarer:

  1. Nu har jag mailat hembygdsföreningen i Enhörna och tipsat om denna sida. Visar de intresse kan denna sida bli en guldgruva när vi läser om lokalsamhället och dess historia i skolan.

    SvaraRadera
  2. Nu har jag lärt mig att det bara är i iPad-appen som å,ä och ö inte kan användas, i webbversionen går det bra.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.